Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος στην ΚομοτηνήΓια άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΕΠΌ Σοφοκλής Πιλάβιος παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση και την ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Θράκης. Ο κ. Πιλάβιος βραβεύτηκε από την ΕΠΣ Θράκης.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε:
«Η τιμή είναι δική μου προσπαθώ να είμαι κάθε χρόνο εδώ σε μια Ένωση πολύ φιλική προς εμένα. Θέλω να έρχομαι όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα, ειδικά στην αρχή του χρόνου κάνουνε και οι συνάδελφοι όλες τις εκδηλώσεις προσπαθώ να είμαι κοντά να ακούω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μίλησε για τη βία στα γήπεδα είπε πως αποτελεί σημείο των καιρών και πως η Ομοσπονδία έχει κάνει πολλά βήματα σε κανονιστικά και θεσμικά θέματα».
Επίσης, είπε ότι η Πολιτεία ετοιμάζει ένα νέο αθλητικό νόμο ο οποίος είναι προς διαβούλευση και η Ομοσπονδία πρόκειται να τοποθετηθεί επί της αρχής.
Κληθείς να σχολιάσει την καχυποψία που αισθάνεται ο κόσμος απέναντι στους διαιτητές επεσήμανε ότι αυτό δεν τιμά κανέναν παράγοντα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τημετά Ρεχάγκελ εποχή τη χαρακτήρισε πολύ δύσκολη εποχή πρόσθεσε όμως πως «ο νέος προπονητής δουλεύει ασταμάτητα νομίζω ότι έχει φτιάξει μια ομάδα η οποία αποτελείται από ένα κράμα παλιών και νέων παιδιών. Είμαστε αισιόδοξοι θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τα δύο παιχνίδια με τη Μάλτα που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι κι άμα κερδίσουμε θα δώσουμε την τελική μάχη τον Σεπτέμβρη», τόνισε.
Σχετικά με υλικοτεχνικές υποδομές και ανθρώπινου δυναμικού στις μικρές ηλικίες και κατηγορίες, ο κ. Πιλάβιος είπε πως η χώρα μας υπολείπεται. «Αν καταλάβουν οι επαγγελματικές ομάδες κυρίως αυτό, θα κάνουν ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά να μην αγοράζουν αμφιβόλου αξίας ξένους ποδοσφαιριστές, αλλά να στραφούν στις υποδομές. Όποιος το έκανε σίγουρα δε βγήκε ζημιωμένος, όπως πχ η Μπαρτσελόνα η οποία βγαίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης από τις υποδομές της, φυσικά με κάποιες προσθήκες. Αλλά κι εμείς θα πρέπει να προστατεύσουμε το ντόπιο στοιχείο να δώσουμε ώθηση κι ίσως και κάποια κίνητρα πάνω σ’ αυτό».
Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού παρά το γεγονός πως δεν υπήρχαν φίλαθλοι, είπε: «Νομίζω ότι σε αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί η Αστυνομία κι όχι η Ομοσπονδία. Η αστυνομία έκρινε πως αυτό θα έπρεπε να είναι το επιχειρησιακό σχέδιο».
Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, τόνισε: «Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους, εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, συγχαρητήρια στον Άρη για την πολύ καλή του εμφάνιση, είχα την τύχη να παρακολουθήσω δύο παιχνίδια, ένα του Άρη, ένα του ΠΑΟΚ και πραγματικά ήταν και η ατμόσφαιρα, αλλά και η αγωνιστική κατάσταση ήταν πάρα πολύ καλή, εύχομαι του χρόνου περισσότερες ελληνικές ομάδες να συμμετάσχουν».
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, σχολίασε πως η Ένωση είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Σχετικά με τα κρούσματα βίας κατά διαιτητών τον τελευταίο καιρό, τόνισε: Δεν είναι ανησυχητικά τα πράγματα, ωστόσο είμαστε πάντα πολύ αυστηροί σε τέτοια θέμα ακόμα κι αν αυτό είναι εις βάρος των ομάδων. Στόχος μας είναι να γίνει από όλους κατανοητό ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να μπαίνουν στα γήπεδα.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης έχει παράπονο αφού στην περιοχή μας όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα οι ομάδες μας δεν ασχολούνται με τις ομάδες υποδομής εκτός από τον Πανθρακικό. «Θα έπρεπε στην περιοχή να έχουμε περισσότερο παιδικό πρωτάθλημα».
Ο κ. Γαβριηλίδης είναι τα τελευταία εννιά χρόνια είναι ο Έφορος της Εθνικής ομάδας των Παίδων. «Η ομάδα πάει πολύ καλά και τον Μάρτιο θα γίνει η ημιτελική φάση του που θα γίνει στη Σερβία. Θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Λετονίας της Δανίας και Ιρλανδίας 23 25 28 Μαρτίου», είπε.
Ο Γιώργος Ζηλούδης, πρόεδρος Διαιτησίας ΕΠΣ Θράκης σχολίασε πως υπάρχει σύμπνοια ανάμεσα σε παίχτες και διαιτητές στο νομό μας. Οι διαιτητές βράβευσαν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης.
Σχετικά με την έλευση του Σοφοκλή Πιλάβιου σημείωσε: «Η παρουσία του τιμά το νομό μας ανεβάζει το τοπικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έρχεται για τρίτη φορά στην πόλη μας κι αυτό δείχνει ότι αγαπά τον τόπο μας».
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην περιοχή. «Έχουμε 31 νέους διαιτητές, έχουμε νέους ποδοσφαιριστές παιδικό πρωτάθλημα. Οπότε μέλλον υπάρχει. Πιστεύω ότι θα ανεβούμε εκεί που πρέπει», υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης: «Είμαστε πάντα κοντά σε όσους εργάζονται για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Μάνος το έχει αποδείξει αυτό πάρα πολλές φορές και είμαστε υποχρεωμένοι να αποδώσουμε την όποια τιμή απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια».
Σχετικά με την κακή εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε: «Ο Φεβρουάριος πέρασε με ενέργειες που επιβάρυναν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και δυσφήμισαν το άθλημα. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται πραγματικά και να δούμε πώς μπορούμε να διορθώσουμε αυτήν την εικόνα και να πάμε το ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει».
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της βίας στα γήπεδα είπε: Η βία έχει να κάνει με την επιβάρυνση της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά θεωρώ ότι είναι κι αυτή αποτέλεσμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Τα γήπεδα γίνονται πεδία εκτόνωσης», είπε και πρόσθεσε πως θα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της ανισότητας στις ποινές σε ίδια παραπτώματα.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο πρώτος σκόρερ Α’ κατηγορίας Γιώργος Γιαννακίδης από το Κόσμιο, ενώ Κύπελλα ήθους έλαβαν οι ομάδες Προοδευτική Λυκείου και Ροδόπη Μεσούνης. Βραβεύτηκε επίσης, ο αριστούχος μαθητής Δημόπουλος Αντώνης.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ