Υπαρχει κανας ορος της τροικας που να λεει οτι οι αντιπροεδροι των κυβερνησεων των χωρων που λαμβανουν οικονομικη βοηθεια πρεπει να ζυγιζουν 200 κιλα κατα μεσο ορο;
Στα τσακιδια χοντρε και να μη σε ξαναδουμε στα ματια μας.
"Αν πτωχεύσει η Ελλάδα κινδυνεύουν και άλλες χώρες"
Cosmo.gr
Κατά της πτώχευσης της Ελλάδας τάχθηκε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς υποστηρίζοντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα επηρεαστούν και άλλες ευρωπαϊκές υπερχρεωμένες χώρες.
Φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers, ο κ. Ρέιντερς μιλώντας στη La Tribune τόνισε πως δεν πρέπει να "επαναληφθεί μια αποτυχία αυτού του τύπου, δεδομένου μάλιστα ότι θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ".
"Εάν η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει, τότε τα βλέμματα θα στραφούν στη συνέχεια και σε άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, ίσως το Βέλγιο αλλά επίσης και η Γαλλία, όταν βλέπουμε το επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους της", συνέχισε.
Ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορεί να καταλάβει τις επιφυλάξεις ορισμένων χωρών να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί "όταν επρόκειτο για την υποστήριξη των τραπεζών μας, δεν διστάσαμε. Μιλήσαμε για εγγυήσεις "τρισεκατομμυρίων" ευρώ, μια λέξη που δεν ήταν ακόμη γνωστή την εποχή εκείνη".
"Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους πολιτικούς στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης ότι το ευρώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα προπάντων για τις χώρες εξαγωγείς, όπως η Γερμανία, το Μπενελούξ και η Σκανδιναβία. Όταν πηγαίνετε στην Αθήνα, βλέπετε στους δρόμους Mercedes και Audi", προσέθεσε.
Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει μεγάλη προσπάθεια ωστόσο αν της προκαλούν "ασφυξία" τότε δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό. Μάλιστα, θα πρέπει να δοθεί να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο 4-7 χρόνια για να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο.
"Δεν θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να πληρώσει πολλά στο βελγικό λαό για τη βοήθειά του, διότι αυτό δεν είναι πλέον αλληλεγγύη", είπε χαρακτηριστικά.
Cosmo.grΤη στήριξη και προτίμηση των προϊόντων της χώρας μας από τους καταναλωτές και την αλλαγή νοοτροπίας των επιχειρηματιών, ώστε να γίνουν τα ελληνικά προϊόντα πιο ανταγωνιστικά, προωθεί το “φρέσκο” κίνημα “Καταναλώνουμε, ό,τι παράγουμε”, δίνοντας τη δική του απάντηση στην οικονομική κρίση.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής (19/06), με βασικό σύνθημα “Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά”, το κίνημα που μετρή ήδη 6 μήνες ζωής, προτρέπει τους Έλληνες, να “αντιστέκονται” στα εισαγόμενα προϊόντα, που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά και να καταναλώνουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κίνημα με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
“Αρκετοί συμπολίτες μας επιλέγουν το εισαγόμενο, απλώς επειδή είναι φθηνότερο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι όσο δεν αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, βοηθούν στην περαιτέρω εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας", αναφέρει στην εφημερίδα μέλος του κινήματος.
“Οι καταναλωτές έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να μετάσχουμε ενεργά στον αγώνα για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας, να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων, να στηριχθούν οι αγρότες, οι παραγωγοί, ο τουρισμός. Φτάσαμε στο σημείο, πλέον, τα ελληνικά προϊόντα να εξοβελίζονται από τα ξένα. Αυτό πρέπει να σταματήσει”, σημειώνει κάποιος άλλος.
Το κίνημα “γεννήθηκε” με πρωτοβουλία 100 επιφανών Ελλήνων και δεν εγγράφει μέλη. Ωστόσο, έχει δημιουργήσει παραρτήματα σε 22 πρωτεύουσες νομών, όπου συμμετέχουν τόσο οι δημοτικές αρχές όσο και οι τοπικοί φορείς και σκοπεύει να δημιουργήσει παραρτήματα σε κάθε νομό, σε όλη την Ελλάδα.
Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός, ότι το γκρουπ που δημιούργησαν στο facebook, με τίτλο “Επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα”, έχει ήδη ξεπεράσει τους 4.000 φίλους.
Εμινέ Γεσήρ: Η μουσουλμάνα που πήγε στα καλλιστεία Playboy!
Cosmo.gr
Η θρησκεία δεν μπήκε εμπόδιο στο όνειρό της να γίνει μοντέλο και να συμμετάσχει στα καλλιστεία Playmate. Ο λόγος για την πανέμορφη μουσουλμάνα Εμινέ Γεσήρ που κέρδισε τον τίτλο Playgirl στα φετινά καλλιστεία.
Η Εμινέ είναι φοιτήτρια Ψυχολογίας στο τέταρτο έτος και όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, ήθελε από πολύ μικρή να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας.
"Φορούσα τα φουστάνια της μητέρας μου και έκανα πασαρέλα μπροστά στον καθρέφτη. Μόλις πέτυχα την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα ξεκίνησα τη συνεργασία μου με ένα καλό πρακτορείο και στη συνέχεια συμμετείχα σε fashion shows. Ήταν φυσικό να πάρω μέρος σε κάποιον διαγωνισμό όπως και έγινε", είπε.
Η Εμινέ μεγάλωσε στην Ξάνθη την οποία αγαπά πολύ και θα ήθελε να ξαναζήσει εκεί μόνιμα. Για τους γονείς της δήλωσε πως είναι μια δεμένη οικογένεια και ότι την εμπιστεύονται.
"Είναι πάντα δίπλα μου σε όλες τις αποφάσεις που παίρνω. Είχαν βέβαια μια ανησυχία αν η όλη δημοσιότητα με τη συμμετοχή μου θα με βλάψει προσωπικά αλλά δεν έφεραν αντίρρηση", ανέφερε το νεαρό μοντέλο.
Στην πόλη που μεγάλωσε τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για τη νεαρή Εμινέ με την ίδια να δηλώνει πολύ συγκινημένη από την αγάπη του κόσμου.
Τέλος, δήλωσε πολύ προβληματισμένη με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες ενώ θα ήθελε το μέλλον για τα νέα παιδιά να είναι λαμπρό.
....Λιγοτερες κελεμπιες σε θαλασσες και ακτες.....Αντε να εξευρωπαιζονται σιγα-σιγα....Καλιο αργα παρα ποτε....
Και για όσους δεν την γνώριζαν, Λίγα μέτρα χωρίζουν το φτωχόσπιτο από τα συρματοπλέγματα των συνόρων. Από την πολυθρόνα της η υπερήλικη γυναίκα κοιτάζει με ανυπομονησία προς το παράθυρο. Το σώμα της είναι105 χρόνων, στη δύση της ζωής, αλλά το βλέμμα της βγάζει σπίθες. Σαν 20χρονο κορίτσι. Είναι πρωί και περιμένει τα "παιδιά" της, τους φαντάρους, που "φυλάνε Θερμοπύλες", να έρθουν να τη βοηθήσουν για να υψώσει την ελληνική σημαία στο φυλάκιο των Μαρασίων. Στο Δήμο Τριγώνου, στον βόρειο Έβρο. Είναι το καθήκον της, η δουλειά της. Αυτό που κάνει εδώ και 50 χρόνια. Της αρέσει να τη βλέπουν οι Τούρκοι στρατιώτες της άλλης πλευράς. "Για να φαίνεται η σημαία απέναντι, εκεί όπου γεννήθηκα", λέει η ίδια. Συμβολίζει τη Μάνα. Όσοι έκαναν τη στρατιωτική θητεία τους στον Έβρο, οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, τη θυμούνται με λατρεία και ευγνωμοσύνη. Στο σπίτι της έβρισκαν καταφύγιο. Τους μαγείρευε, τους έπλενε, τους συμβούλευε. Έβλεπε τα φανταράκια σαν δικά της παιδιά. Η Βασιλική Λαμπρίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμότειχου και έπειτα στο Σάκο της Νέας Ορεστιάδας. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Και όταν έχασε τα τρία σε νεαρές ηλικίες, άρχισε να αντιμετωπίζει σαν δικά της παιδιά όλα τα Ελληνόπουλα και ιδιαίτερα τα στρατευμένα. Το 1962 εγκαταστάθηκε οριστικά στα Μαράσια. Το σπίτι της είναι το τελευταίο του οικισμού, δίπλα στο ακριτικό φυλάκιο. "Είναι μια ευγενική και υπερήφανη γυναίκα. Και οι 7.000 κάτοικοι του Τριγώνου τη σέβονται και την εκτιμούν. Όπως και οι σημερινοί φαντάροι που μαθαίνουν την ιστορία της, λέει η Ανθή, που την επισκέπτεται καθημερινά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Τα κορίτσια που δουλεύουν στο πρόγραμμα αλλά και οι γυναίκες του Στρατού την έχουν αγκαλιάσει, τώρα που έχει την ανάγκη των άλλων. Την κάνουν μπάνιο, της ψωνίζουν, της δίνουν τα φάρμακά της, την εξυπηρετούν σε ό τι τους ζητήσει. Τα απογεύματά της τα περνά με τα παιδιά της, τους φαντάρους, μέχρι να πέσει για ύπνο. Πάντα έχει παρέα μέσα στο σπίτι της. Ακόμη και ο Διοικητής της Μονάδας πίνει μαζί της το καφεδάκι του. Το 2007 η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε για την πολυετή προσφορά της στα στρατευμένα νιάτα. Η πρόταση για τη βράβευση έγινε από γυναικεία σωματεία της Θεσσαλονίκης και το δήμαρχο Τριγώνου Έβρου, κ.Μαν.Χατζηπαναγιώτου. "Η τιμή που έγινε στο πρόσωπό της αποτέλεσε τιμή προς όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Τριγώνου Έβρου, που αποτελούν το ζωντανό προμαχώνα της πατρίδας μας στην πιο νευραλγική περιοχή των συνόρων μας," λέει ο δήμαρχος Τριγώνου Έβρου.
Από τον Δεκέμβριο του 2009 η χώρα αγωνίζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Όπως ήταν επόμενο, έκτοτε η κρίση χρέους κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση και όχι πάντα με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.
Τους τελευταίους 18 μήνες διαμορφώθηκε μια σειρά από αστικούς μύθους γύρω από την κρίση, οι οποίοι, αν και στερούνται ρεαλιστικής βάσης, έγιναν ευρύτατα αποδεκτοί, καθώς υπαινίσσονταν ότι υπήρχε ένας πιο εύκολος δρόμος εξόδου από αυτήν. Εν τέλει, οι μύθοι αυτοί λειτούργησαν υπονομευτικά για την ίδια την εθνική προσπάθεια, αφού συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στο να αντιδρά όλο και εντονότερα η κοινή γνώμη στη σκληρή πραγματικότητα.
Οι πολιτικές δυνάμεις είναι σε μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνες γι' αυτήν την εξέλιξη, αφού διακίνησαν πρώτες τέτοιου είδους μύθους. Όπως:
1. Την αντίληψη ότι δεν ήταν απαραίτητη η δημοσιονομική πειθαρχία που προσπαθούσε να επιβάλει η Κομισιόν.
2. Μέσω μιας πολιτικής συμφωνίας με τους Κινέζους θα βρίσκαμε τα απαραίτητα κεφάλαια, αίσθηση που καλλιέργησε η ίδια κυβέρνηση από το φθινόπωρο του 2009. Τότε, η κυβερνητική γραμμή ήταν «αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ε. Ε.» και οι διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών ήθελαν το Πεκίνο να εξαγοράζει το ελληνικό χρέος. Στην πραγματικότητα, οι Κινέζοι ενδιαφέρονταν σε εκείνη τη φάση για τις επιστροφές ΦΠΑ, ύψους 15 εκατ. ευρώ, στην Cosco. Η συμβολή τους περιορίστηκε στην υπόσχεση ότι θα επένδυαν στις νέες εκδόσεις όταν ξαναβγαίναμε στις αγορές.
3. Οι Ρώσοι, που επίσης ήταν -σύμφωνα με τον μύθο- η άλλη δύναμη που θα μας έστελνε τα απαραίτητα ρούβλια, το μόνο που έκαναν ήταν να υποδείξουν δημόσια στον κ. Παπανδρέου να προσφύγει στο ΔΝΤ.
4. Στην ίδια περίοδο αναφέρεται και η άποψη ότι μπορούσαμε να είχαμε δανειστεί φθηνά στο τέλος του 2009 και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, την οποία υιοθέτησε και ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο μύθος αυτός καταρρίφθηκε όταν η Ιρλανδία υποχρεώθηκε να προσφύγει στον μηχανισμό έχοντας προηγουμένως αντλήσει από τις αγορές ένα αποθεματικό ύψους 32 δισ. ευρώ. Επιπλέον, ξεχνάμε ότι «φθηνά» στο τέλος του 2009 δεν ήταν δυνατόν να δανειστούμε, καθώς η πρώτη υποβάθμιση από τη Fitch είχε έρθει στις 23 του Οκτώβρη και το spread κυμαινόταν γύρω στις 200 μ. β. Και ξεχνάμε επίσης ότι σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, ο νέος δανεισμός το 2009 άγγιξε τα 97 δισ. ευρώ.
5. Από την υπογραφή του Μνημονίου, εμφανίστηκε ένας έτερος μύθος, ότι, δηλαδή, μας δανείζουν με ληστρικά επιτόκια για να βγάλουν κέρδος. Πράγματι η κ. Μέρκελ επέβαλε το «τσιμπημένο» επιτόκιο του 5,2% για πολιτικούς λόγους και η Γερμανία είχε όφελος από μια διαφορά της τάξης του 2,5%. Αυτά που παραβλέπουμε είναι ότι ούτως ή άλλως κανείς άλλος δεν μας δάνειζε τότε. Οτι το επιτόκιο με το οποίο δανειζόμασταν ήταν πολύ χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς, το spread τον Μάιο του 2010 βρισκόταν πάνω από τις 400 μ. β. Οτι σε αυτό το πακέτο συμμετείχαν η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, που δανείζονταν τότε με spread από 150 ώς 220 μ. β., στα όρια δηλαδή να μπαίνουν μέσα. Και ξεχνάμε, επίσης, ότι ουδέποτε το επιτόκιο των δανείων της τρόικας αντιστοιχούσε στο ρίσκο που έπαιρναν οι χώρες αυτές για τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Γερμανικός δάκτυλος, υπέρογκα επιτόκια και κατοχικοί όροι
Στους αγαπημένους μας μύθους ανήκει επίσης ότι:
6. Για το χρέος της χώρας οι σημερινοί δανειστές μας και συνυπεύθυνοι είναι και έχουν ήδη πάρει τα χρήματά τους πίσω με το παραπάνω, αφού με τα δάνεια αγοράζαμε τα προϊόντα τους και με μίζες υπερτιμημένους εξοπλισμούς και υπερτιμημένα κεφαλαιουχικά αγαθά για τις εγχώριες δημόσιες βιομηχανίες. Κανείς όμως δεν υποχρέωσε τους Ελληνες να γεμίσουν τη χώρα Mercedes και BMW και όσο σκοτεινό και αν είναι το παρασκήνιο πίσω από τα υποβρύχια ή τις προμήθειες της Siemens, σε καμία περίπτωση αυτά δεν αθροίζονται στα 290 δισ. ευρώ που ήταν το ύψος του δημόσιου χρέος στο τέλος του 2009.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή», οι πιο αποδεκτοί μύθοι είναι αυτοί που βασίζονται σε μια αφαίρεση, δηλαδή στη σκόπιμη παράβλεψη ενός σημαντικού στοιχείου, ώστε να αλλάζουν εντελώς η εικόνα και οι αναλογίες.
7. Η άποψη ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά εισαγόμενη και ότι πληρώνουμε τα σπασμένα για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες αγνοεί το γεγονός ότι η χώρα ήταν καταχρεωμένη και ότι αν δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης ή θα έπρεπε να είχε πάρει τα μέτρα πολύ νωρίτερα ή θα είχε χρεοκοπήσει.
8. Η αντίληψη πάλι ότι θα έπρεπε να αρνηθούμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να κηρύξουμε στάση πληρωμών εξαφανίζει από την εικόνα το διαχρονικά αρνητικό εμπορικό μας ισοζύγιο και την ανύπαρκτη ελληνική παραγωγική βάση και μαζί τους το γεγονός ότι το μοσχαράκι, το γάλα, τα καύσιμα και πολλά άλλα βασικά είδη θα αναβαθμίζονταν σε είδη πολυτελείας. Εξαφανίζει επίσης από την εικόνα τα πρωτογενή ελλείμματα στον προϋπολογισμό, κάτι που σημαίνει ότι το κράτος θα έπρεπε να σταματήσει να πληρώνει ή να μειώσει δραστικά τους μισθούς και τις συντάξεις.
9. Τελευταία κερδίζει έδαφος ο μύθος ότι τα δάνεια μας δίνονται για την εξυπηρέτηση του χρέους και όχι για μισθούς ή συντάξεις. Αυτός βασίζεται στην πραγματική αποτύπωση (ιδιαίτερα στους τελευταίους προϋπολογισμούς μετά το 2007) ότι πάνω από το 50% των δαπανών πηγαίνει στην εξυπηρέτηση χρεολυσίων και τόκων. Οι θιασώτες του υποστηρίζουν ότι σε σύγκριση με αυτά τα μεγέθη τα ελλείμματα που δημιουργεί ο δημόσιος τομέας είναι αμελητέα, και άρα η λύση βρίσκεται στη μη αποδοχή πληρωμής του χρέους. Η ανάγνωση αυτή αγνοεί ότι το 50% αυτών των πιστωτικών δαπανών αναφέρονταν τα τελευταία χρόνια σε Eurocommer cials, δηλαδή βραχυπρόθεσμες πιστωτικές διευκολύνσεις που συνάπτονταν για να χρηματοδοτηθούν καταναλωτικές δαπάνες του κράτους και αποπληρώνονταν μέσα στον χρόνο. Στην πραγματικότητα οι δαπάνες για τόκους ακόμα και σήμερα δεν ξεπερνούν το 6% του ΑΕΠ.
10. Ευρύτατα διαδεδομένος είναι επίσης ο μύθος ότι στο ελληνικό κράτος επιβλήθηκαν από τους δανειστές κατοχικοί όροι και άρση της ασυλίας του. Ο καθηγητής Αντ. Μανιτάκης έδειξε όμως την περασμένη Κυριακή ότι οι όροι αυτοί για τους οποίους έγινε τόσος ντόρος είναι συνήθεις στις συμβάσεις δανεισμού και υπήρχαν πάντοτε και στις εκδόσεις ομολόγων.
11. Όσο για τον αγαπημένο μύθο της πλατείας, ότι εμείς δεν χρωστάμε τίποτε και ως εκ τούτου δεν πληρώνουμε τίποτε, θα έπρεπε να επισημάνει κανείς ότι τις κυβερνήσεις που οδήγησαν το χρέος στο σημερινό ύψος εμείς τις εκλέξαμε, «καλύτερες μέρες» και «λεφτά υπάρχουν» ψηφίζαμε πάντα. Και όσους προειδοποιούσαν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, όπως π. χ. ο Στ. Μάνος, τους τιμωρούσαμε αφήνοντάς τους εκτός Βουλής.
Για την ταμπακερα ομως,ουτε λογος οι προπαγανδιστες.
Για τον μεγαλυτερο αστικο μυθο,οτι η μονη λυση ηταν το ΔΝΤ,ακρα του ταφου σιωπη.
Για το τι μελλει γενεσθαι,μολις τελειωσουν τα δανεικα (και εκ των πραγματων ΑΓΥΡΙΣΤΑ...) ΣΦΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...
Δε παει ετσι ρε λεβεντες και το ξερετε πολυ καλυτερα απο μας.
100 δις τον Ιουλιο κι αλλα 100 τον Οκτωβριο κι αλλα 100 το Γεναρη κι αλλα 100 του χρονου την Πρωτομαγια...
Που θα φτασει το χρεος ρε οικονομολογοι της φουτσας,αφου αποδεδειγμενα,το κρατος δε μπορει να το αποπληρωσει,ακομα κι αν απολυσει ολους τους δημοσιους υπαλληλους μονομιας;
Και τι θα γινει,οταν το ΔΝΤ πει STOP;
Δεν εχει αλλα George;
Τοτε,δε θα χρεοκοπησει η Ελλαδιτσα;
Γιατι να μη χρεοκοπησει απο τωρα,χωρις να παρει ενα καρο δισεκατομμυρια,τα οποια και δε θα καταφερουν τιποτα;
Τι κερδιζει με τα μνημονια,περαν της διογκωσης του χρεους;
Δε θ'αφησουν ποτέ κοντα στα ξερα να καουν και τα χλωρα.... Κατι θα γινει στο τελος πιστευω και θα τη σκαπουλαρουμε.....Εκει κατω απο τους βερβερους εχει λενε οι γεολογοι απειρο φυσ.αεριο για παραδειγμα...Ποτέ δεν ξερεις το αυριο τι θα φερει.....
Η κρίση μας είναι κριση δανεισμού ΜΟΝΟ..... το κατα κεφαλή δημόσιο χρεός των ΗΠΑ είναι ίσο με το δικό μας ..... εκείνοι όμως δεν έχουν ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ..... σε μας την δημιούργησαν ..... για να υποτάξουν τον λαό και να εκμεταλλευτούν τα κεφάλαια δανεισμού τους φυσικούς πόρους και τις πηγές πλούτου της χώρας (φυσ. αέριο, λιμάνια, αεροδρόμια, δημ. περιουσία κλπ) εκεί εποφθαλμιούσαν πάντα ...... όπως κι εγώ όλη μερα εποφθαλμιούσα να βουτήξω στο Φαναρ' .... και θα το κάνω άμεσα
Για την ταμπακερα ομως,ουτε λογος οι προπαγανδιστες.
Και τι θα γινει,οταν το ΔΝΤ πει STOP;
Δεν εχει αλλα George;
Τοτε,δε θα χρεοκοπησει η Ελλαδιτσα;
Γιατι να μη χρεοκοπησει απο τωρα,χωρις να παρει ενα καρο δισεκατομμυρια,τα οποια και δε θα καταφερουν τιποτα;
Τι κερδιζει με τα μνημονια,περαν της διογκωσης του χρεους;
Αυτήν την στιγμή η Ελλάδα δεν ΛΑΜΒΑΝΕΙ κανένα δάνειο στο ταμείο της.
Τα φράγκα που εκταμιεύονται απλά .... αποπληρώνουν τα δάνεια που λήγουν .........
Στην ουσία αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα η όχι .... αλλά ΑΝ και όταν γίνει αυτό ........... τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χέρια τους οι Τράπεζες και τα επενδυτικά γραφεία , να έχουν μεταβιβασθεί στο ΔΝΤ, στην Ευρωπαική Τράπεζα ή στις χώρες της ΕΕ που μας δάνεισαν ( ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ )
Η κρίση μας είναι κριση δανεισμού ΜΟΝΟ..... το κατα κεφαλή δημόσιο χρεός των ΗΠΑ είναι ίσο με το δικό μας ..... εκείνοι όμως δεν έχουν ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ..... σε μας την δημιούργησαν ..... για να υποτάξουν τον λαό και να εκμεταλλευτούν τα κεφάλαια δανεισμού τους φυσικούς πόρους και τις πηγές πλούτου της χώρας (φυσ. αέριο, λιμάνια, αεροδρόμια, δημ. περιουσία κλπ) εκεί εποφθαλμιούσαν πάντα ...... όπως κι εγώ όλη μερα εποφθαλμιούσα να βουτήξω στο Φαναρ' .... και θα το κάνω άμεσα
Καλα ρε συ,με το ζορι μας δανειζαν....?Και αντε να δεχτω οτι αυτοι ειχαν κατα νου να μας τα παρουν κοψομεσιατικα αργοτερα,εμεις γιατι δανειζομασταν....?
Η Ελλαδα δανειζοταν απο το 1833 και μετα,χρωσταγε παντα,αλλα ελεγχομενα,επειδη ετσι ηθελαν οι δανειστες της.
Οταν οι οικοι του Σολομωντος αρχισαν τις "υποβαθμισεις" και οταν οι "αγορες" αρχισαν ν' ανεβαζουν τις τιμες στον κοπανιστο αερα (spreads) παντελως αυθαιρετα επειδη ετσι γουσταραν,τοτε το πραγμα ξεφυγε.
Φυσικα τα σιωνιστικα επιτοκια δανεισμου,εγιναν δυσθεωρητα και καταφυγαμε στην εξευγενισμενη μορφη τους,που ειναι τα απλα εβραικα (επιτοκια).
Στο μεταξυ,αποδομηθηκε πληρως και η ελληνικη κοινωνια και μαλιστα τζαμπα και βερεσε,αφου τα μετρα που ανακοινωθηκαν,επι της ουσιας,δεν προσφεραν (και ουτε και θα προσφερουν) τιποτα απολυτως.
Ουτε οι απολυσεις,ουτε η μειωση μισθων,ουτε η αυξηση των οριων ηλικιας.
ΛΑΜΠΡΑ...
Απο την αλλη ομως,υπαρχουν και καποιοι ψιθυροι,οι οποιοι λενε οτι αν πτωχευσει η Ελλαδα,τοτε μαυρο φιδι που την εφαγε την ΕΕ.
Γιατι αραγε δεν χρησιμοποιουμε αυτο το χαρτι;
Αλλα ποιος να το χρησιμοποιησει;
Τα μελη της Λεσχης (μια ειναι η λεσχη...) στα οποια εχουμε εμπιστευθει τις τυχες της πατριδας μας;
Για να μη φτασω σ' αυτο που θα μπορουσε να ειναι αλλο ενα απο τα αποφθευγματα του Λαο Τσε...
"ΑΠ' ΟΣΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ..."
David Rovics - The Riot Dog by Stefanelonikitelo Ωδή στον Λουκάνικο Ο Λουκάνικος είναι ο απόλυτος σταρ... Μέτα τα εκτενή αφιερώματα των διεθνών πρακτορείων με φωτογραφίες του και βίντεο, και τις... διαφημίσεις ήρθε ο καιρός να του γράψουν και τραγούδι (Vid) Η ιστορία του αξιολάτρευτου Λουκάνικου ενέπνευσε τον David Rovics να γράψει ένα τραγούδι αποκλειστικά γι’ αυτόν. Το τραγούδι έχει τίτλο "The Riot Dog" και συνοδεύεται από animation του Bjørn-Magne Stuestøl. Ο δημιουργός του τραγουδιού όπως λέει χαιρετίζει με αυτή του τη δημιουργία τη γενναία μάχη του σκύλου για δικαιοσύνη. "Οι πλούσιοι συνεχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο πλούσιοι, λένε αυτό είναι αλλά ο Λουκ διαφέρει αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς προβάλλει από τους καπνούς. Ας τραγουδήσουμε για τον Λουκάνικο, τον σκύλο επαναστάτη", λένε οι στίχοι και συνεχίζουν "Είναι μια μάχη μεταξύ των ανθρώπων αλλά αυτός δεν είναι πιόνι, ξέρει ακριβώς με ποια πλευρά τάσσεται, δεν είναι γρανάζι του συστήματος". "Γαβγίζει στους αστυνομικούς και δεν φοβάται.. έχει σελίδα στο Facebook αλλά δεν έχει χρόνο για μπλογκ".
Στο πίσω μέρος του μυαλού μας ας έχουμε και ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στο "ποδόσφαιρο" .... μπορεί να είναι και αντιπερισπασμός του ΓΑΠ για να περάσει στην ζούλα το μεσοπρόσθεσμο
Τίποτα δεν ειναι τυχαίο στη ζωή μας όταν την σχεδιάζουν άλλοι