Παρόντες χρήστες | 91 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 91 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησης
Κανένας
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 301, στις Τετ 23 Οκτ 2024, 12:36 pm
|
| center>
| |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
cappo
Αριθμός μηνυμάτων : 7072
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Κυρ 28 Ιουν 2015, 10:36 pm | |
| ....να πω και κατι για τον ΑΝΔΡΕΑ,που μου θυμισε ο Προεδρος........
.....μπορει να κουνουσε τα χερια του και να ελεγε ακαταλαβιστικα λογια,αλλα ο Ανδρεας ηξερε που βαδιζε................και ηξερε μαλιστα να αλλαζει και κατευθυνση,πειθοντας τον λαο οτι εκεινος του ειχε υποδειξει την αλλαγη........................
........τετοια πραγματα...........
.......ο Αλεξης σημερα,που κουναει τα χερια του σαν τον Ανδρεα,εχει αναγκη τους Λαφαζανηδες και τις Ζωές..............αυτο σημαινει πως δεν βαδιζει μονος του...............εχει πατεριτσες..............οι οποιες πατεριτσες,ειναι πολιτικα οτι χειροτερο εχουμε δει μεχρι σημερα..............τσιριζαριο και φασισαριστερα μαζι.................. |
| | | SPQR ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Αριθμός μηνυμάτων : 3322
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Κυρ 28 Ιουν 2015, 10:38 pm | |
| Πολιτική αλητεία διαπράττει αυτό το "μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο που δεν πρέπει να καεί" αγαπητέ Μάκη.
Βρώμικη κίνηση τακτικής.
Είτε πει ναι ο κόσμος, είτε πει όχι,αυτός λάδι θα βγει. Ή μάλλον,συριζέλαιο.
Θα τα ρίξει όλα στον κόσμο.
Δε φταίω εγώ,ο κόσμος ψήφισε έτσι και πρέπει να σεβαστώ την ετυμηγορία του και παπαριές.
Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στη χώρα του τώρα πια,είναι η ΑΜΕΣΗ παραίτηση του.
Να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα πάει τη χώρα σε νέες εκλογές το συντομότερο και που ΚΥΡΙΩΣ θα μπορεί να συνεννοηθεί και λίγο με τους ευρωπαίους κι όχι να στέλνει διάφορους κλόουν να μιλήσουν σοβαρά μαζί τους όπως κάνει ο καταληψίας.
Σάλτα στην πλατφόρμα και δρόμο.
Επικίνδυνε.
Κατάφερες κι έκλεισες τις τράπεζες αληταρά.
Αν είναι δυνατόν.
Δημοψήφισμα και μαλακίες.
Όταν τα έλεγε ο τζέφρι αυτά,είχες πέσει να τον φας.
Σούργελο. |
| | | wild rose
Αριθμός μηνυμάτων : 1159
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Κυρ 28 Ιουν 2015, 11:35 pm | |
| |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Δευ 29 Ιουν 2015, 6:54 pm | |
| .............συντροφε manos...............τι γινεται τωρα ?.....
.......οχι η ναι..................ναι στο οχι η οχι στο ναι.....ακομη και οχι στο οχι.....................εδω σε θελω μαστορα μου..................η εταιρια μου ηδη προχωρησε σε μειωση παραγωγης στο μισο με την επομενη κινηση να βρισκει και τους εργαζομενους στο μισο ακριβως................
..........η εξοφληση μηνος παει για ....πότε ?...δεν ξερω....οταν ανοιξουν οι τραπεζες και ανοιξουν βεβαια σε συστημα ευρωζωνης,θα πληρωθουμε............ αν ανοιξουν σε αλλο συστημα,τα γραφουμε στο χιονι....................οι προμηθευτες (εξωτερικου...)δεν αποστελλουν πρωτες υλες,γιατι παρ ολη την πληρωμη σε ευρω,δεν ξερουν αν θα φθασουν στα χερια τους ευρω και οχι κατι αλλο........πελατες που δεν μπορουν να πληρωσουν πλεον τοις μετρητοις(ενω η επιταγη τους ηταν καθαρη...) δεν μπορουν να παραλαβουν τα απραιτητα υλικα τους..............αρα λουκετο...........
....αυτα τα ελαχιστα(μπορω να γραψω πανω απο 100 στρεβλωσεις που δεν υπηρχαν την Παρασκευη....) απο τον μικροκοσμο μιας μικρης εταιριας 70 περιπου ανθρωπων......και μαλιστα μεσα σε 48 ωρες..............παραδεισος πραγματικος,μπροστα σ αυτα που ερχονται........
...........δραχμαρα ?.............χμ..................ποια δραχμαρα ?......
Έχει επεξεργασθεί από τον/την cappo στις Δευ 29 Ιουν 2015, 10:17 pm, 1 φορά |
| | | gerolykos ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αριθμός μηνυμάτων : 3096
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Δευ 29 Ιουν 2015, 9:44 pm | |
| Ποιος να καταλαβει και τι ρε Μακη? το οτι ειχα στα χερια μου επιταγη απο γκρουπ , να παω ο εριφης να την εξαργυρωσω μπας και πληρωσω τα παιδια της ρεσεψιόν? Το οτι σημερα ακύρωσαν 2 γκρουπ? Και το τριτο που ξεκινησε δεν ηρθε ακομη , γιατι δεν βρηκε πετρελαιο στο δρομο? βρε α στο διαλο καρεκλοκενταυροι καραγκιοζηδες. το μονο που σας νοιάζει ειναι ο κοκκινος στρατος που εχετε στο δημοσιο. αυτη ειναι η ωραια μερα που θα ξημερωσει ρε παππα της επικρατειας? λυπηθηκα πραγματι σημερα να βλεπω την ουρα στην εθνικη να μπερδευεται με την ουρα της πειραιως. ουστ ρε κομματοσκυλα , μας κανατε ανω κατω με τις βορειοκορεατικες ιδεοληψιες σας. |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Δευ 29 Ιουν 2015, 10:17 pm | |
| ......τελικα η περηφανεια και η αξιοπρεπεια κατα Αλεξη,εξαργυρωνεται στην ουρα του ΑΤΜ..........αλλος ειναι περηφανος για μιση ωρα,αλλος για ενα τεταρτο,αλλος για μια ωρα......παντως, ολοι ειμαστε περηφανοι..............
........μολις περασα απο 3 μηχανακια,για να παρω το 60αρικο που δικαιουμαι................παπαλα...αδεια και τα τρια..............τοση περηφανεια..................
........και διαβαζω τωρα,πως απο αυριο πιθανον το 60αρικο να κατεβει κι αλλο.............δεν την αντεχω μπρε τοση περηφανεια..............
.....Προεδρε .....τα σεβη μου.................. |
| | | manos
Αριθμός μηνυμάτων : 79
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τρι 30 Ιουν 2015, 1:13 am | |
| Αν αληθεύουν δυο ειδήσεις που γράφτηκαν σήμερα, είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι για δεύτερη φορά μετά το 2010. Και δυστυχώς τώρα θα υπάρξουν επιπτώσεις της χρεοκοπίας. Μέχρι τώρα βιώναμε την άκρατη/σαδιστική λιτότητα, τώρα έρχεται η χρεοκοπία. Γράφτηκε ότι η ΕΚΤ (οι τεχνοκράτες δλδ) πρότεινε όριο 20 ευρώ και επίσης ότι τα ταμειακά τραπεζικά διαθέσιμα είναι € 1 δις. Το μόνο αριθμό που ξέρω για να το διαιρέσω είναι αυτός των φορολογούμενων: 8,8 εκατ. € 113 ανά φορολογούμενο, δλδ σκάρτες δυο μέρες αναλήψεων αν όλοι έτρεχαν να κάνουν ανάληψη. Πρακτικά δλδ, λίγο παραπάνω.
Η κατάσταση μοιάζει τελειωμένη και δεν χρειάζεται καν η τυπική-ψυχρή αναγγελία της αγοράς (επενδυτικών οίκων) της χρεοκοπίας. Αυτή θα γίνει εσωτερικά, χρεοκοπία μέσω των τραπεζών. Οπότε, δεν θα πάρει και κανείς την ευθύνη από τους έξω.
Οι αγορές έδειξαν ότι χέστηκαν για τον κίνδυνο του grexit και η ιστορία με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα γράψει ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί γιατί από τότε που βγήκε ο Τσίπρας το ελληνικό οικονομικό σύστημα απώλεσε 60 δις. χωρίς να εισρεύσει σεντ. 20 δις στην αποπληρωμή των δανείων και 40 δις διαρροή (έστω και σε στρώματα) από τις καταθέσεις. Τέτοια απώλεια δε μπορεί να αντέξει το ελληνικό σύστημα και χρεοκοπεί , δυστυχώς άτακτα με όλες τις συνέπειες.
Εγώ πάντως ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι το παιχνίδι δεν είναι τελειωμένο. Και λόγω επιθυμίας και επειδή δεν κολλάνε πολλα. Δε μπορεί ο Τσίπρας να είναι τόσο προδότης. Δεν μπορεί να παρατείνει το δεύτερο μνημόνιο (να το αναγνωρίζει δλδ και νομικά και να δίνει δικαίωμα για κατασχέσεις βάσει αγγλικού δικαίου), να απογυμνώνει όλη τη ρευστότητα/περιουσία του κράτους-ΝΠΔΔ, να αφήνει τις τράπεζες να χρεοκοπούν, να βάζει την υπογραφή του (και να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος) για μέτρα 8 δις και να τα τινάζει όλα για επιπλέον 3 δις. Αν είχε και 1% στο μυαλό του τη ρήξη, θα έπρεπε να το κάνει το Φλεβάρη με 60 δις+7 αυτά που δεν ήθελε + 11 του αποθέματος του ΤΧΣ. Είναι διαφορετική η χρεοκοπία τώρα και διαφορετική με 78 δις επιπλέον ρευστότητα. Οπότε, θέλω να πιστεύω ότι είναι απλά βλάκας/άπειρος και θύμα του ανόητου καρνάβαλου Βαρουφάκη.
Αυτό που γίνεται με τις τράπεζες είναι απόφαση μιας ημέρας να αρθεί. Να αυξηθεί δλδ η χρηματοδότηση από τον ELA. Όχι για να είναι απεριόριστα όπως πριν αλλά για να πάει σε λογικά πλαίσια για τους ιδιώτες (πχ € 300) και απεριόριστη για επιχειρήσεις. Και πρέπει να είχε επιβληθεί τέτοιος περιορισμός σε ιδιώτες από το 2010. Οπότε, θέλω να πιστεύω ότι είναι το ύστατο μέτρο πίεσης.
Η λόγική μου όμως μου λέει ότι είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι ως αποτέλεσμα της γελοιότητας/ατολμίας των κυβερνήσεων 2010-14 και της απόφασης των Ευρωπαίων από τα τέλη του 2014. Απλά βρήκαν (ή συμφώνησαν) αυτούς τους γελοίους ως άλλοθι. Ο καθένας βέβαια έχει τη δικιά του αντίληψη των αντιφατικών γεγονότων, τη δικιά του αλήθεια για αυτό που συνέβησαν και θα συμβούν. Και προφανώς το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό. Μόνο και μόνο η ανάμειξη των ΗΠΑ (άμεσα ή μέσω ΔΝΤ) είναι τόσο αντιφατική που δεν βγάζεις άκρη. Τράπεζες δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν πριν το 15-20μερο, το ίδιο και το Χρηματηστήριο, ακόμη και αν γίνει συμφωνία. Νομίζω όμως ότι -εφόσν δεν χρεοκοπήσουν- δεν είναι τόσο τραγικό (τηρουμένων των δραματικών δεδομένων). Είμαι σίγουρος ότι οι τράπεζες θα βρουν λύση για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτού του μεγέθους. Και σοβαρό προσωπικό έχουν σε θέσεις κλειδιά (πχ μηχανογράφηση), και ευρωπαικές διαδικασίες ακολουθούν και παίζεται το μέλλον τους, ακόμη πιο πολύ και από των απλών επιχειρήσεων. Αν βέβαια δεν συμβεί το μοιραίο.
Όλοι ευχόμαστε πραγματικά να μην χρεοκοπήσουμε γιατί η χώρα καταστρέφεται, ανοιγουν τεραστια θέματα εδαφικής ακεραιότητας και όλοι μας (ως μέλη της μεσαίας τάξης που αριθμεί το 90% στην Ελλάδα) θα υποστούμε λίγο έως πολύ, άμεσα ή έμμεσα τις συνέπειες και θα βρεθούμε να παλεύουμε για την επιβίωση. Για το δημοψήφισμα, δίνω τέσσερις πιθανότητες. Χρεοκοπία πριν (για άγριο παραδειγματισμό), χρεοκοπία μετά ανεξαρτήτως αποτελέσματος (για να μειώσουν την ανάμειξη οι ξένοι), συμφωνία πριν και συμφωνία μετά ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα προλάβει να διεξαχθεί.
Τι ψηφίζω; Με βάση τη λογική, πρέπει να πω ΝΑΙ. Με βάση το θυμικό ΟΧΙ. Αποφάσισα να μην πάω καθόλου γιατί δεν θέλω να δώσω άφεση αμαρτιών σε κανένα αλήτη.
ΥΓ Όσο αφορά τη δουλειά σου και με κάθε σεβασμό, εύχομαι να είναι εξαγωγική και να ξεπεράσει σε εύλογο χρόνο τα απόνερα της κρίσης. Επιχείρηση πάντως 70 ατόμων είναι μεγάλη, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ για Ελλάδα και το ότι έχει αντέξει έως εδώ είναι πολύ ελπιδοφόρο. Λένε ότι οι "απατεώνες" έκλεισαν το 2010-11, οι "νοικοκύρηδες" το 2012-13 οπότε όποιοι επέζησαν έχουν σταθερές βάσεις. Παραγωγικές εταιρείες είναι δεδομένο ότι έχουν μέλλον, εφόσον δεν είναι φούσκες υπερδανεισμού (θα είχε σκάσει έως τώρα), όταν ομαλοποηθούν τα πράγματα, ακόμη και με εθνικό νόμισμα. |
| | | tasoss16
Αριθμός μηνυμάτων : 225
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τρι 30 Ιουν 2015, 1:42 pm | |
| Μπλοφα! Ναι, μαλιστα κυριοι. Μια μπλοφα ειναι ολο αυτο. Θα υπαρξει συμφωνια. Διοτι η χρεοκοπια, αν υπαρξει χρεοκοπια, ειναι χειροτερη απο ενα μνημονιο. Δεν ειναι τρελος να καταστρεψει μια χωρα.
Δυο τινα θα συμβουν. Ή θα συμφωνησει πριν το δημοψηφισμα λεγοντας μας οτι βρεθηκε λυση που ειναι βιωσιμη. Δηλαδη φευγει το ΔΝΤ και ξεκιναει η συζητηση για το χρεος, αυτα που θα πλασαρει ως επιτυχια, ενω τα μετρα μενουν φυσικα με μερικες διορθωσεις και ολα καλα. Βγαζει και ενα δραματικο διαγγελμα και θα λεει οτι προτρεπει τον λαο να ψηφισει Ναι. Το αλλο ειναι να γινει το δημοψηφισμα, να υπερισχυσει το Ναι, (γιατι θα υπερισχυσει, κακος συμβουλος οι ουρες στα ΑΤΜ) και θα συρθει σε συμφωνια, η οποια ειναι ετοιμη εν τω μεταξυ.
Ενα σικε παιχνιδι βλεπουμε που τελειωνει σε λιγες μερες. Η αγορα, τα χρηματιστηρια, δεν αντιδρουν αρνητικα σε ενα Grexit, γιατι δεν υπαρχει αυτη η πιθανοτητα. Αν υπηρχε στα σοβαρα, τωρα θα γινοταν πανικος. Οι αγορες προεξοφλουνε. Και προεξοφλουν συμφωνια. Ασε που θα εμφανιστει ως αυτος που διαπραγματευτηκε πραγματικα και πετυχε το καλυτερο. Αν θα κανει εκλογες θα τις κερδισει κι ολας. Γιατι; Μα γιατι ειμαστε Ελληνες, γι αυτο.
Αυτη ειναι η γνωμη μου. Και ολα θα γινουν κανονικα, οπως λεει και ο Προεδρος. |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τρι 30 Ιουν 2015, 1:55 pm | |
| .....παντως,μεχρι να απασφαλιστει η ναπαλμ,που κρεμεται πανω απο τις κουτρες μας,ας περιμενουμε..............γιατι σημερα μεγαλωσε κι αλλο ο αριθμος των περηφανων....
......ο εφιαλτης της τεταρτης μερα απο την εξξαγγελια του δημοψηφισματος........δυο εταιριες(προμηθευτριες της δικης μου.....) ανεστειλαν εργασιες.............ο λογος ?..........δεν φορτωσαν οι του εξωτερικου................γιατι ?.....ετσι γουσταρανε.............πληθυσμος χωρις δουλεια απο αυριο ?.....21 νοματαιοι....με αλλους τοσους και παραπανω να περιμενουν πισω.............οι περισσοτεροι γνωστοι ....................Αλεξη τι γινεται μπρε ?
............και γαμω την περηφανεια.....μαζι με το δημοκρατικο δικαιωμα,να εκφρασουν την γνωμη τους ...................... |
| | | manos
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τετ 01 Ιουλ 2015, 12:49 am | |
| |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τετ 01 Ιουλ 2015, 10:19 am | |
| ......Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ....... .........ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ................ |
| | | SPQR ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Σαβ 04 Ιουλ 2015, 4:49 pm | |
| Αποχή ή λευκό αύριο συνέλληνες. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Το δημοψήφισμα είναι άκυρο,το ερώτημα του δεν ισχύει,όλα είναι μια μούφα,μια μετάθεση ευθυνών.
Μετά λύπης μου βλέπω ότι μας έχουν χωρίσει στα δύο κι αυτός ο διαχωρισμός είναι ΛΑΘΟΣ.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα,όλοι θα είμαστε εδώ τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα η οποία θα είναι η ίδια,είτε βγει το όχι,είτε βγει το ναι.
Μη γίνεστε πιόνια στο παιχνίδι που παίζουν οι κυβερνώντες,οι αντιπολιτευόμενοι και οι ευρωπαίοι ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.
Αντισταθείτε και στείλτε τους όλους στο διάολο.
Να μη βρεθεί ούτε ένα λαμόγιο εγχώριο ή ξένο,να μας πει ότι ΦΤΑΙΜΕ.
Ότι φταίμε εμείς,ο απλός κοσμάκης δηλαδή.
Απλά σκεφτείτε το.
Ούτε ναι,ούτε όχι λαμόγια.
Βρείτε άκρη μόνοι σας,όπως είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να βρείτε. Δε θα μας μπλέξετε στα παιχνιδάκια σας. Δε δίνουμε άφεση αμαρτιών σε κανέναν. Ούτε λευκές επιταγές δίνουμε,ούτε "πόντιους πιλάτους" θα δημιουργήσουμε με την ψήφο μας.
Τίποτα άλλο,εύχομαι να πάνε όλα καλά αν αυτό είναι ακόμα δυνατόν.
Με οποιαδήποτε κυβέρνηση,με οποιαδήποτε αντιπολίτευση,με τρόϊκα,χωρίς τρόϊκα,με ΔΝΤ,χωρίς ΔΝΤ,με κλειστές τράπεζες,με ανοιχτές τράπεζες,με ευρώ,με δραχμή,με ρούβλι,με δηνάριο,με ότι στης μάνας τους το μουνί θέλουν.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ
"Όχηδες" και "Ναίδες" ενωμένοι γι' αυτόν το σκοπό από τη Δευτέρα.
Και για όσο θα υπάρχει Ελλάδα. |
| | | SPQR ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Σαβ 04 Ιουλ 2015, 6:00 pm | |
| Αν βγει το "ναι",τι θα γίνει;
Πιθανότατα θα παραιτηθεί ο Τσίπρας και η κυβέρνηση των φιδέμπορων θ' αποτελέσει παρελθόν.
Θ' αντικατασταθεί από καναν προδότη τύπου σαμαροβενιζέλου ο οποίος στο όνομα αυτού του "ναι" θα τα ισοπεδώσει όλα.
Δέκα θα ζητάει η Μέρκελ,είκοσι θα δίνει αυτός.
Βέβαια θα μείνουμε στην ευρωζώνη,το κράτος θα δουλεύει κανονικά,οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβάλλονται στην ώρα τους,οι τράπεζες θα λειτουργούν.
Όμως θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης,οι απολύσεις θα χτυπήσουν κόκκινο και οι μισθοί με τις συντάξεις θα κατέβουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και λίγα λέω.
Θα παίρνεις τρακόσια ευρώ και θα δίνεις στην εφορία τα μισά.
Αμα λοπόν ψηφίσεις "ναι",νομιμοποιείς αυτομάτως όλο αυτό το χάλι.
Αν από την άλλη βγει το "όχι",τι θα γίνει;
Ο Τσίπρας λέει ότι θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας,αλλά αυτό είναι το ανέκδοτο του αιώνα κι ας με συγχωρέσει η αφεντιά του που το λέω αυτό.
Επί της πραγματικότητας,το "όχι" ανοίγει δρόμους σκοτεινούς που πιθανότατα καταλήγουν στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Ρήξη,απομόνωση,εξαθλίωση.
Νέο φουλ υποτιμημένο νόμισμα,ενώ οι υποχρεώσεις τόσο της χώρας,όσο και των πολιτών της,θα συνεχίσουν να απαιτούνται σε ευρώ.
Εγώ που ευτυχώς (για μένα...) δεν έχω δάνειο,μόλις άκουσα αυτό το τελευταίο ανατρίχιασα.
Φαντάσου και να είχα δηλαδή.
Και δεν θα επεκταθώ σε άλλα ενδεχομένως χειρότερα που τα έχουν αναλύσει άλλοι,πιο ειδικοί από μένα.
Ελλείψεις σε τρόφιμα,φάρμακα,ηλεκτρισμό,πετρέλαιο και τα λοιπά.
Αμα λοιπόν ψηφίσεις "όχι",νομιμοποιείς αυτό το σενάριο.
Και το ερώτημα που σου απευθύνω κύριε υπέρμαχε της άμεσης δημοκρατίας είναι το εξής:
Ποιο σενάριο προκρίνεις;
Για ποιο από τα δύο παίρνεις την ευθύνη έναντι των παιδιών σου και των γονιών σου και γενικά έναντι οποιουδήποτε αγαπάς και νοιάζεσαι;
Έναντι της πατρίδας σου της ίδιας;
Ας ρωτήσουμε όλοι τους εαυτούς μας,πριν αύριο κάνουμε τη μαλακία.
Μια μαλακία,που άλλοι μας την φόρτωσαν για να την κάνουμε.
Και να κουβαλάμε αυτό το ασήκωτο βάρος για όσο θα ζήσουμε... |
| | | SPQR ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Δευ 06 Ιουλ 2015, 3:15 pm | |
| Ελπίζω για το καλύτερο,περιμένω το χειρότερο.
Κι αυτό δεν το σκέφτηκα τώρα. Αυτό είναι στάση ζωής.
Μια ζωή κασσάνδρα,που μ' έχει πρήξει με την απαισιοδοξία της η ρουφιάνα.
Τέλος πάντων,εμείς του λευκού φάγαμε μεγάλη ήττα,όπως ήταν αναμενόμενο. Ελπίζω η πλειοψηφία να είχε δίκιο τουλάχιστον... |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Δευ 06 Ιουλ 2015, 5:28 pm | |
| ........κουραστηκα.................και βαρεθηκα...........................δεν ελπιζω τιποτε,φοβαμαι παρα πολυ,δεν ειμαι ελευθερος.........
.......ελευθερες,ειναι μονο οι αγορες.........................
|
| | | manos
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τρι 07 Ιουλ 2015, 1:28 am | |
| Εγώ πάλι και Κασσάνδρα είμαι και φοβάμαι τα μελλούμενα όπως διαγράφονται.
Έσπασα την αρχική μου επιλογή της αποχής και έριξα άκυρο. Ας προσμετρήσουν το άκυρο για ιδίον όφελος οι ΚΚΕδες, τουλάχιστον θεωρώ ότι είχαν έξυπνο πολιτικό τακτικισμό στην επιλογή τους.
Εξακολουθώ να θεωρώ το δημοφήφισμα πράξη φιλοτομαρισμού του Τσίπρα (στην καλύτερη) ή απόγνωσης (στην χειρότερη) για να κερδίσει χρόνο μη γνωρίζοντας που βρίσκεται. Για τον εαυτό του ήταν win-win επιλογή. Στο ΟΧΙ έμενε στην εξουσία, στο ΝΑΙ συσπείρωνε για δεκαετίες ένα κόσμο και έχτιζε το μύθο του τι θα γινόταν αν είχε υπερισχύσει.
Με ψυχρή λογική πιστεύω ότι το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν το οριακό ΟΧΙ. Το ΝΑΙ θα είχε συνεχείς αντιδράσεις, βιαιότητες και θα επέφερε τρομερό διχασμό. Το μεγαλό ΟΧΙ με φοβίζει για τη λευκή επιταγή που δίνει.
Στα πολύ θετικά κρίνω που έφυγε ο καρνάβαλος Βαρουφάκης και το όλο παρασκήνιο που διέρρευσε ότι δλδ ήταν μη αρεστός από το υπουργικό συμβούλιο. Προφανώς και δεν ισχύει αλλά διαρρέετε για να περάσει μήνυμα. Το τραγικό βέβαια είναι να εννοούν οι Ευρωπαίοι (οι Αμερικάνοι είναι παντελώς αδύνατο να ερμηνευτούν, τουλάχιστον από μένα) έστω και τα μισά από αυτά που λένε. Ας ελπίσουμε πώς όχι.
Στα πολύ αρνητικά η απίστευτη ανωριμότητα του λαού (τουλάχιστον κατά την άποψή μου). 61% όχι και 75% υπέρ του ευρώ. Το κακό δεν είναι ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τι θέλει. Το κακό είναι ότι εκφράζει γνώμη, ψήφο και φανατισμό για κάτι που το σκέφτεται στο πόδι. Και διαφωνώ και με τη λογική του αυτοκαταστροφικού λαού. Αυτοκαταστροφικός είσαι ενσυνείδητα ως έρμαιο των παθών σου. Όταν αφήνεσε να γίνεις μέρος της ψυχολογίας του όχλου, είσαι απλά ανόητος. Και δυστυχώς αυτό ισχύει για την πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΟΧΙ, τουλάχιστον όπως το βίωσα εγώ από τον κύκλο μου. Οι ενσυνείδητοι ψηφοφόροι του ήταν μειοψηφία. Αυτό εισέπραξα.
Τα λάθη του Τσίπρα τα θεωρώ εγκληματικά και δυστυχώς θα τα πληρώσει η χώρα πολύ άσχημα. Προτιμώ πάντως το τίμημα να είναι οικονομικό και όχι εθνικό. Καλύτερα μια κάκιστη συμφωνία (που στην τελική δίνει παράταση ζωής στον ημιθανή) παρά όλεθρος σε μια κοινωνία ανώριμη να διαχειριστεί το παραμικρό, με ανοιχτές πληγές και ανοιχτές απειλές. 1897, 1922, 1943-49,1955, 1974 είναι γεγονότα ίσως μακρυνά αλλά ακόμη ζουν οι συνέπειές τους.
Τουλάχιστον, κρίνω θετικό ότι όλοι οι πολιτικάντηδες (με πρώτο τον Τσίπρα) θα πληρώσουν το λαικισμό και την ευκολία τους σε βάθος χρόνου. Ίσως να βοηθήσει για να καταρρεύσει σταδιακά αυτό που στα μάτια μου είναι η πηγή του κακού: ο παλαιοκομματισμός. Και ίσως η βραχυπρόθεσμα πανέξυπνη κίνησή του να τους δεσμεύσει σήμερα με τη συνέναισή τους να αποδειχτεί μπούμερανγκ μακροπρόθεσμα για το λαικισμό που και αυτός εκφράζει, αναπνέει, τροφοδοτεί και τροφοδοτείται. Εφόσον είναι όλοι πλέον συνυπεύθυνοι, δεν θα υπάρχουν από την απέναντι μερία κάποιος να ρίξει νερό στο μύλο του λαικισμού και να τον διαιωνίζει.
Ξεχωριστή κατηγορία οι ΚΚΕδες που διαχώρισαν εντέχνως τη θέση τους επιδεικνύοντας πολιτική ευφυία, έστω και αν δεν μεταφραστεί σε ψήφους. Συνεπείς στον κόσμο τους και απέφυγαν την παραμικρή ευθύνη.
Ξεχωριστή κατηγορία και η ΧΑ για την οποία δεν θα εκφράσω τη γνώμη μου για να μην κατηγορηθώ ως προπαγανδιστής. |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τρι 07 Ιουλ 2015, 12:16 pm | |
| Ξεχωριστή κατηγορία και η ΧΑ για την οποία δεν θα εκφράσω τη γνώμη μου για να μην κατηγορηθώ ως προπαγανδιστής.
...................manos εγραψε................
...............εγω παντως δεν θα σε κατηγορησω...........θα μ ενδιαφερε παρα πολυ να την ακουσω..........
............πχ.............θα με ενδιεφερε να μαθω,γιατι τελευταιως δεν δερνουν........τελευταιως εννοω, μετα τις συλληψεις και τα δικαστηρια.......................αν ξερεις βεβαια.............αν δεν ξερεις,μπορω να το καταλαβω.................... |
| | | manos
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τρι 07 Ιουλ 2015, 11:08 pm | |
| Φίλε Cappo,
στη θέση σου δεν θα ξαναέπαιζα το χυδαία συκοφαντικό παιχνιδάκι των καταστροφέων της Ελλάδας πολιτικάντηδων. Αντίθετα, θα αναρωτιόμουν:
1. Για ποιο λόγο οι καταστροφείς της Ελλάδας στοχοποιούν και αντισυνταγματικά προσπαθούν να εξοντώσουν ένα και μοναδικό κόμμα, ένα και μοναδικό πράγμα/γνώρισμα/οργάνωση σε αυτό τον τόπο. Τυχαίο;;
2. Για ποιο λόγο οι Ευρωπαίοι ξαναάρχισαν να δέρνουν το ψευτορωμαίικο και το νεοτσιπραίικο. Πλέον, δέρνουν και γελούν. Σου κουρεύουν τις καλύψεις των δανείων της ΕΚΤ γιατί λέει είναι κρατικές εγγυήσεις και το κράτος χρεοκόπησε. Σου λένε (οι του ΔΝΤ) ότι συμβουλή θέλεις αλλά φράγκα γιοκ γιατί χρεοκόπησες. Σου λένε άσε το πρόγραμμα, πάμε από την αρχή γιατί δεν ισχύει. Σου λένε εσύ Τριπράκο θέλεις αλλά ο λαός σου δε θέλει...
Αυτά φίλε cappo έχουν εξήγηση;;; |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τετ 08 Ιουλ 2015, 11:23 am | |
| ...Πανθρακοσυντροφε ......
.....οταν με βαζεις στην βασανο ΤΕΤΟΙΩΝ ερωτησεων,ενω περιμενω πρωτος μια απαντηση, θεωρω πως δεν θελεις να απαντησεις η δεν ξερεις να απαντησεις................
..............επειδη παλι θεωρω,πως ξερεις να απαντησεις,θα περιμενω....υπομονετικα.........
................................οσο για τα δικα σου ερωτηματα,οι απαντησεις ειναι οι εξης.............λαϊκιστικες,κομματικες,καφενειακες,οπαδικες..................μπορω να σου παραθεσω επισης καμμια χιλιαδα αλλων κατηγοριων,αλλα δεν θα βγαλουμε ακρη...................εδω δεν βγαλανε ακρη πρωθυπουργοι ολοκληροι,περιμενεις να σου απαντησω εγω ?........... |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Τετ 08 Ιουλ 2015, 7:27 pm | |
| Το πανό αναγράφει "Dieter Kauffman είσαι μαλ...ας". Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο Κάουφμαν, είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Σόιμπλε, και του προκάλεσε το κινητικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. .......................................................................................................................στο σημερινο φιλικο του Μπαουγκ με την Μποχουμ..................το τελειωσαν τα Μπαοκια.............υ-πο-κλι-νο-μαι.....α πα πα πα πα πα πα..... |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Πεμ 09 Ιουλ 2015, 9:14 pm | |
| Παρά το γεγονός πως διαθέτει τη φτωχότερη οικονομία της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σκέφτεται να στείλει βοήθεια για να «επιπλέυσει» η ΕλλάδαΗ Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε., της οποίας ο μισθός είναι μισός σε σχέση με την Ελλάδα, είναι έτοιμη να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει μείωση στην κοινωνικές δαπάνες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Boyko Borissov.
.....απο το thema σημερα το απογευμα...............
............................................................................................................
......πιστευα χθες πως το τελειωσαν τα Μπαοκια................μετα και απο αυτο το παραπανω,τελειωσα κι εγω...........................................
.............καποιος σπαει πλακα μαζι μας................ |
| | | cappo
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Πεμ 09 Ιουλ 2015, 9:20 pm | |
| .....ειναι μισος βεβαια ο Βουλγαρικος μισθος,αλλα το νεο GOLF diesel, εχει 13.500 ευρω........δεν εχει 29 χιλιαρικα ..... που σου ζητανε οι Ελληνες ντιλερ...............
...ετσι ειναι τα πραματα............μεταξυ πολλων αλλων........ |
| | | cappo
| | | | ckara
Αριθμός μηνυμάτων : 215 Ηλικία : 57
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Σαβ 11 Ιουλ 2015, 12:12 pm | |
| - cappo έγραψε:
Το πανό αναγράφει "Dieter Kauffman είσαι μαλ...ας". Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο Κάουφμαν, είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Σόιμπλε, και του προκάλεσε το κινητικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
..................................................................................................................
.....στο σημερινο φιλικο του Μπαουγκ με την Μποχουμ...............
...το τελειωσαν τα Μπαοκια.............υ-πο-κλι-νο-μαι.....α πα πα πα πα πα πα..... Προτείνω δημοψήφισμα με το ερώτημα ΤΙ εννοούν τα Μπαόκια (να διεξαχθεί σε Ελλάδα ΚΑΙ Γερμανία παρακαλώ): 1. Είναι μαλ....ς γιατί προσπάθησε να τον δολοφονήσει; ή 2. Είναι μαλ....ς γιατί δεν τα κατάφερε; Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα: Έγινε το δημοψήφισμα για το ΑΝ δέχονται οι Έλληνες πολίτες τα μέτρα που πρότεινε η Ε.Ε. Δε θα εξετάσω αν τα μέτρα άλλαξαν 2-3-4 φορές μέσα στην εβδομάδα από τη στιγμή που προτάθηκαν μέχρι τη στιγμή που έγινε το δημοψήφισμα. Η απάντηση των Ελλήνων πολιτών ήταν ΟΧΙ (ούτε θα εξετάσω διαφορές, αποχές, βαθύτερες έννοιες και κατανοήσεις, κτλ.). Διαβάζω τις προτάσεις της Ε.Ε. και αυτές που κατέθεσε η Ελληνική πλευρά ΜΕΤΑ το δημοψήφισμα. Και βλέπω μια πολύ περίεργη ομοιότητα. Άντε να αλλάζουν κάποιες λέξεις, κάποιες προθεσμίες, κάποιες αναβολές -όχι προς άμεσο όφελος αλλά στο απώτερο μέλλον, 2022 και βάλε- αλλά στη ουσία συμφωνούμε σε όλα. Και μάλιστα συμφωνούμε "σχεδόν" διακομματικά (83% ΝΑΙ, παρά το 61% ΟΧΙ του δημοψηφίσματος). Προς τι τόσος ντόρος λοιπόν; Φιλικά Χρήστος |
| | | SPQR ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
| Θέμα: Απ: ΚΑΦΕΝΕΣ Νο 11 Σαβ 11 Ιουλ 2015, 3:19 pm | |
| Εγώ καταλήγω στο ότι ο Τσίπρας πήρε ένα ρίσκο κι έχασε.
Ανακοίνωσε και διεξήγαγε το δημοψήφισμα για την πρόταση Γιούνκερ των 8 δις,μόνο και μόνο για να φοβηθούν οι ευρωπαίοι και να κάνουν πίσω.
Κάτι τέτοιο δε συνέβη,οι ευρωπαίοι δεν μάσησαν,πιθανότατα αποφάσισαν να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ και τότε ο Αλέξης παραδέχθηκε την ήττα του.
Προσωπικά θεωρώ ότι η στρατηγική του ήταν σωστή,έκανε όμως ένα μοιραίο λάθος.
Τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα,επανήλθε με πρόταση προς την τρόϊκα.
Εκεί οι ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι μπλοφάρει.
Αμα είχε κόψει παντελώς την επικοινωνία μαζί τους μέχρι την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ,πιθανόν να τα κατάφερνε να τους εξαπατήσει (με την καλή έννοια βεβαίως) και να τους αναγκάσει να πάρουν αποφάσεις περί ελάφρυνσης χρέους και τα λοιπά.
Να τους κάνει δηλαδή (υπό το φόβο κατάρρευσης του ευρώ) να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.
Ολο αυτό το παιχνιδάκι,το έχασε λοιπόν ο Τσίπρας.
Αναγκαστικά αναδιπλώθηκε και πρότεινε τρίτο μνημόνιο,πιο σκληρό απο την πρόταση Γιούνκερ,διότι πλέον δεν είχε άλλα όπλα.
Και 20 δις να έλεγαν οι ευρωπαίοι,θα τα δεχόταν.
GAME OVER
Διότι όλοι ξέρουμε (άσχετα αν κάποιοι από μας δεν το παραδέχονται για συναισθηματικούς κυρίως λόγους) ότι η παντελώς κατεστραμμένη Ελλάς,χωρίς δανεικά,δε μπορεί να ζήσει ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Μνημόνιο λοιπόν κι όσο πάει.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος δυστυχώς.
Κι όσον αφορά τα πολιτικά κόμματα,εκεί αποτυπώνεται το παραπάνω.
ΠΕΝΤΕ κοινοβουλευτικά κόμματα στο "ναι άνευ όρων".
Απέμειναν δύο κόμματα να λένε όχι,αλλά είναι γνωστό ότι αυτά τα δύο,δε θα πληρώσουν ΠΟΤΕ φόρο για τις θέσεις τους.
Λένε ότι λένε ΔΩΡΕΑΝ.
Τζάμπα μάγκες τους λέμε στο χωριό μου και πολύ θα ήθελα να δω τον Μιχαλολιάκο να τρώει πέτρες.
Απλά για να μάθω πως τρώγονται και τι γεύση έχουν βρε αδερφέ... |
| | | |
Παρόμοια θέματα | |
|
Παρόμοια θέματα | |
| |
Παρόμοια θέματα | |
|
Σελίδα 11 από 23 | Μετάβαση στη σελίδα : 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17 ... 23 | |
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |