Βαρύ ήταν το κλίμα στην ΑΕΛ μετά την ήττα-σοκ από τον Πανθρακικό. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φανερά απογοητευμένος μίλησε για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για το καλό της ομάδας ενώ δικαιολόγησε τις αντιδράσεις των οπαδών.
Πάντως δεν αποκλείονται σύντομα εξελίξεις για τη θέση του προπονητή στη Λάρισα. Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ τόνισε:
«Είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη. Δυστυχώς, όμως, ήμασταν υπερβολικά νευρικοί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που έπρεπε.
Είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ με το πέναλτι και όχι μόνο δεν το καταφέραμε, αλλά βγήκαμε εντελώς έξω από το παιχνίδι, λες και το ματς τελείωσε για εμάς σε εκείνο το σημείο. Ήμασταν νευρικοί, κάναμε λάθη και χάσαμε το παιχνίδι.
Η ήττα ήρθε σε πολύ κακή στιγμή, ακριβώς μετά από ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να καθίσουμε και ήρεμα να πάρουμε αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα.
Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα βοηθηθεί η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και με το δίκιο του. Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αυτού του αγώνα, είναι απογοήτευση για όλους μας.
Είχαμε τη δυνατότητα με νίκη να κάνουμε πιο εύκολα για εμάς τα πράγματα όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία, αλλά τελικά τα κάναμε πιο δύσκολα, λόγω των παιχνιδιών που ακολουθούν, αλλά και της ψυχολογικής πίεσης. Λυπάμαι πολύ. Ο κόσμος έχει δίκιο».
Δερμιτζάκης: Παίξαμε χωρίς άγχος
Πανευτυχής ο Παύλος Δερμιτζάκης για τον απρόσμενο θρίαμβο δήλωσε: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη και δίκαιη νίκη. Νομίζω ότι όλη η προετοιμασία που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα – με πολύ συγκέντρωση, ενημέρωση και χαρά, γιατί δεν έχουμε άγχος – μας βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θέλει τους βαθμούς και έχει το μειονέκτημα της πίεσης από όλες τις πλευρές. Γι’ αυτό και θα ήταν σημαντικό να μπορέσουμε να ελέγξουμε το σκορ.
Με βάση αυτό ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα βρίσκαμε τον χώρο για να κάνουμε τη ζημιά, όπως και έγινε. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε, φυσιολογικά, πίεση, αλλά ελέγχαμε το ματς σε καλό βαθμό. Στο δεύτερο είπα στα παιδιά ότι θα πρέπει να ψάξουμε χώρους, γιατί λογικά ο αντίπαλος θα ανοιχτεί.
Σημείο κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το χαμένο πέναλτι, γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαμε αν βρισκόμασταν εμείς πίσω στο σκορ. Μετά από την απώλεια αυτής της ευκαιρίας η ΑΕΛ έπεσε ψυχολογικά, εμείς βρήκαμε χώρους και φτάσαμε σε δίκαιη νίκη. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΛ. Όλοι ξέρουμε την ιστορία της και συμφωνούμε ότι η θέση της είναι πλασματική. Εύχομαι να πετύχει τον στόχο της. Θέλω να πω, επίσης, ότι εδώ στη Λάρισα έχετε έναν προπονητή που είχα την χαρά και την τιμή να είμαι μαζί του στη σχολή.
Ξέρω καλά πόσο δουλεύει για την ομάδα, πόσο την αγαπάει και πόσο θέλει η ΑΕΛ να έχει υγεία. Μπράβο στη διοίκηση που τον στηρίζει. Έτσι φαίνονται οι πραγματικά υγιείς ομάδες. Είναι τιμή για τη Super League να έχει την ΑΕΛ στο πρωτάθλημά της».